PERSBERICHT

Engelstalige versie

Lokale partner biedt bibliotheken in de Benelux diensten voor de implementatie van open-sourceplatform FOLIO

Rijsenhout, 7 mei 2020 — EBSCO Information Services (EBSCO) en Mygrator zijn een samenwerkingsverband aangegaan om bibliotheken in de Benelux die het open-sourcebibliotheekplatform FOLIO willen implementeren te ondersteunen. EBSCO en Mygrator leveren samen betrouwbare lokale hosting- en supportdiensten.

Mygrator is in 2020 speciaal opgericht om tegemoet te komen aan de wensen voor FOLIO-diensten in Nederland, Vlaanderen en Luxemburg. Oprichters Erwin la Roi en Bart van der Meij hebben uitgebreide kennis op het gebied van projectmanagement en implementatie en ingebruikname van informatiesystemen. Bart is een ervaren managementconsultant die samenwerkt met bedrijven om hun wensen te leren kennen en die zijn brede ervaring inzet bij het werken met nieuwe ICT-omgevingen. Procesmanager Erwin heeft vele jaren ervaring in de informatiebranche als recruiter en heeft ruime kennis over het verbeteren van procesefficiëntie.

Mygrator-oprichter Bart van der Meij geeft aan dat de visie van het bedrijf is klanten te ondersteunen die middels open source hun eigen oplossingen willen ontwikkelen: “De samenwerking met EBSCO betekent dat we onze kennis, ervaring en bronnen kunnen inzetten om klanten te helpen die hun data- en informatie-omgeving willen herstructureren. FOLIO brengt de bibliotheekbranche nieuwe vrijheid en we kijken ernaar uit geïnteresseerde organisaties te gaan helpen van hun traditionele bibliotheeksystemen te migreren naar FOLIO.”

EBSCO ondersteunt FOLIO financieel en levert tevens expertise op het gebied van ontwikkeling en projectmanagement. Naast samenwerking met leveranciers van open-sourceservices voorziet EBSCO bibliotheken die kiezen voor FOLIO’s open-sourceplatform van hostingdiensten, geavanceerde softwareondersteuning en diverse data-integratieservices.

Mark Allcock, Director of FOLIO Partnerships bij EBSCO, zegt dat de samenwerking tussen EBSCO en Mygrator, evenals de overeenkomsten met andere internationale leveranciers van open-sourcediensten, bijdragen aan de services waarover bibliotheken wereldwijd beschikken wanneer zij kiezen voor FOLIO: “Evenals de rest van de FOLIO-community juicht EBSCO de innovatieve aanpak van Mygrator toe: het inzetten van jarenlange ervaring in en kennis over de informatiewereld om een geheel nieuw bedrijf op te richten om het FOLIO-project te ondersteunen. Door samen te werken met gerenommeerde lokale partijen kunnen we bibliotheken regionale ondersteuning bieden, en tegelijkertijd gebruikmaken van EBSCO’s wereldwijde bereik. Hoe meer we kunnen samenwerken met leveranciers als Mygrator, hoe beter we bibliotheken over de gehele wereld kunnen ondersteunen en hen in staat stellen om gebruik te maken van innovatieve open-source-oplossingen.”

Het FOLIO-project is een samenwerkingsinitiatief van bibliotheken, leveranciers en ontwikkelaars met als doelstelling een nieuw hoofdstuk in bibliotheekautomatisering te schrijven. Het open-sourceplatform dat ontwikkeld wordt, kent naast traditionele functionaliteiten ook uitbreidingen naar nieuwe gebieden en services. De applicaties zijn modulair en alle aan het project deelnemende partijen kunnen toepassingen bijdragen. Meer informatie is te vinden op www.folio.org.

Over EBSCO Information Services

EBSCO Information Services (EBSCO) is de toonaangevende leverancier van discovery-oplossingen met ruim 11.000 klanten in meer dan 100 landen. EBSCO Discovery Service™ (EDS) is de oplossing waarin via één zoekvenster snel en gemakkelijk in de volledige informatiecollectie van een organisatie gezocht kan worden en die relevantiebepaling van ongeëvenaarde kwaliteit en uitgebreide maatwerkmogelijkheden biedt. EBSCO is tevens gerenommeerd leverancier van online wetenschappelijke content met een aanbod bestaande uit onder meer honderden databanken, historische archieven, medische point-of-care bronnen en tools voor corporate learning. Daarnaast is EBSCO erkend speler op het gebied van informatiebeheer en –toegang, met beheerdiensten voor meer dan 360.000 periodieken waaronder ruim 57.000 digitale tijdschriften, en toegang tot meer dan 1.500.000 e-books. Kijkt u voor meer informatie op onze website. EBSCO Information Services is een divisie van EBSCO Industries, Inc.

Over Mygrator

Mygrator brengt nieuwe orde in bedrijven door informatiesystemen, datastructuren en processen te veranderen. Mygrator investeert doorlopend in een moderne organisatie van ervaren professionals die hun kennis willen inzetten voor projecten die klanten helpen zich aan te passen aan nieuwe informatie-omgevingen. Op deze manier draagt Mygrator bij aan een open en verbonden wereld.